Moturis-campers geboekt voor Kentucky

28 jul

DSC05861

Foto: Monique – april 2009

Vorige week zondag waren Ton en Ria bij ons en hebben we bekeken hoe zij vanuit Kentucky op een fatsoenlijke manier terug in New York kunnen komen om de camper in te leveren. Dat bracht ons tot de conclusie dat zij op vrijdag 15 oktober kunnen terugvliegen naar huis. Ze zijn dan op zaterdag thuis, kunnen zondag lekker bijkomen op maandag weer aan het werk. Wij plakken er met Jan en Anita nog een dag of 10 aan vast.

Nu dit bekend was, werd het tijd om de campers te bestellen. Maandag dus een mail naar Tioga Tours, niets nieuws. Maar op dinsdag kwam er wel nieuws: Road Bear kan niet drie A-klasse campers bevestigen voor New York voor de door ons gewenste datums. Schok!! Niet?

Een mail naar Aldie brengt meer duidelijkheid. Aldie is de branche manager en deze aardige Belg is inmiddels een hele gewaardeerde vriend ons (Albert en Monique). Hij heeft voor ons naar ‘de baas’  gebeld en uitleg gekregen over waarom er gewoon geen drie van deze grote campers aan de Oostkust staan. Ze hebben er maar een beperkt aantal in de vloot en de kantoren in New York en Denver hebben er altijd maar een of twee beschikbaar. Enfin, niets aan te doen.

Omdat wij het afgelopen voorjaar erg mooie campers van Moturis/Campingworld hebben gezien en goede ervaringen ervan hoorden via Paul van Tioga Tours, heeft Tioga bij hen een aanvraag gedaan. Op woensdag hebben we nog wat zaken doorgesproken, omdat verzekeringen, pickup en mijlenpakketten anders zijn opgebouwd, maar niet minder goed en ook niet duurder. Op donderdag is de knoop doorgehakt en zijn de campers door Moturis bevestigd.

Door de samenwerking met Campingworld heeft Moturis veel verhuurstations sinds vorig jaar. Wij profiteren daar dus nu van, want zij hebben gemakkelijker een camper overgebracht van het ene station naar het andere. Wij zullen onze camper ophalen in Tappan, NY (net boven New York City). Moturis kent een beperkt aantal ophaalhotels, maar daaronder zit bijvoorbeeld het Hilton, waar we eerder prima zaten. De hotels even op een rijtje, dan kunnen we later vergelijken:

Hilton Newark Airport – Hampton Inn Newark Airport – Crowne Plaza Hotel Newark Airport – Wyndam Garden Hotel Newark Int. Airport – Renaissance Hotel Newark Airport – Country Inn & Suites Newark Airport

 

Map

Wat betreft de campers: ook zij hebben campers van Winnebago, dezelfde soort als Road Bear heeft. We verwachten daar dan ook weinig veranderingen. Wel leveren ze bijvoorbeeld standaard een BBQ mee, da’s handig. Wat we denken nodig te hebben, kunnen we eventueel bij hen in de winkel al kopen, want bij elke Moturisvestiging zit een Campingworld.

Voor info over de campers: klik hier. Wij hebben allemaal de onderste (grootste) camper. Het is en blijft spannend of er volgende jaar weer nieuwe campers zijn, zowel bij Road Bear als bij Moturis. De crisis heeft hard toegeslagen in de camperindustrie en ze kunnen hun gebruikte campers erg slecht kwijt. Daarnaast is het ook voor hen een risico om veel campers bij dezelfde wankele industrie te kopen, want service en onderdelen zijn zelden meer gegarandeerd ‘nowadays’.

Wij hebben in elk geval de eerste belangrijke stap naar Kentucky gezet! Het voelt vreemd om geen Road Bear te huren, maar wie weet hoe mooi dit wordt?

Advertenties

3 Reacties to “Moturis-campers geboekt voor Kentucky”

 1. Corry 30/07/2009 bij 9:32 am #

  Mooie campers hoor. Gaat vast helemaal leuk worden.

 2. Theo Coppers 30/07/2009 bij 8:19 pm #

  Mooie route Monique ik ga jullie zeker weer volgen als je reisverslag bij houdt.
  Groet Theo

 3. vakantiehuis 13/02/2011 bij 7:42 am #

  Leuke site!. Er zijn nog weinig goede sites over dit onderwerp te vinden.
  Ben blij met jullie toevoeging!
  Ik kan helaas geen bookmark aanmaken naar kentucky2010.wordpress.com in Firefox. 😦 Weten jullie hoe dit komt?

  Groetjes Barbara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: