Home is where the heart is…..

28 okt

Volgens mijn grijze massa heb ik mijn vorige blog zo ook afgesloten….

Maar voor mijn gevoel het klopt ook. Het maakt niet uit, waar ter wereld je ook bent. Als je hart daarvoor open staat kom je altijd wel mensen tegen met een boodschap, vriendelijkheid, humor of zijn we juist blij met het gezegende leven dat we zelf thuis leiden temidden van familie en vrienden. Want er is ook een heleboel armoede, ziekte en verdriet op deze grote aardbol.

Zoals ik al schreef in mijn vorige blog, is Amerika aan werelddeel vol contrasten en is New York daar wel een beetje het uithangbordje van. Het is niet allemaal Gucci, Armani en Burberry, maar het zijn ook de daklozen en bedelaars die het aangezicht van de stad bepalen. Op dat moment realiseren we ons ook dat wij het goed hebben!

Monique heeft in haar blog al perfect weergegeven hoe de terugreis is verlopen en inderdaad, zodra je thuis bent, begint het leventje weer zoals het van te voren was. Met dien verstande dat we er een levenservaring bij hebben!

Het was super! We hebben genoten van de  verscheidenheid van uitzichten die we iedere ochtend hadden. We hebben genoten van de smaken van ons eten, van culinair tot een sappige hamburger of een steak om je vingers bij op te eten. We hebben verschillende weertypen gehad, van enorme warmte in Kentucky, hoosbuien in Lancaster tot aangenaam herfstweer in New York. Maar vooral de gedeelde humor, het plezier met elkaar, de gedeelde smart en technische ondersteuning (vooral bij het camperleven) hebben er een bijzondere reis van gemaakt!!!!

Aan alle leuke dingen komt een einde en er is een einde gekomen aan anderhalf jaar voorbereiding. Op de paasshow 2009 van Stalhouderij ’t Woud in Schijndel is het plan geboren om met 8 personen naar de Wereld Ruiter Spelen te gaan in Kentucky. Monique is als Amerika-specialiste gelijk in haar laptop gedoken en heeft het leeuwendeel van alle voorbereidingen op zich genomen. Monique, nogmaals dank daarvoor!!!! Nu zijn we alweer een paar daagjes thuis en is de reis al achter de rug.

Wat vliegt de tijd, als je het naar je zin hebt. Pluk de dag en geniet ervan! Het is voorbij voor je het weet en dan sta je in de kou op Schiphol…..te wachten op een te kleine taxi…..maar hebben we wel een warme en gezellige ervaring in onze rugzak/tassen (let op het formaat) zitten!!!!  En die neemt niemand ons nog af.

Wachten op een grotere taxi....

Heel hartelijk bedankt voor alle leuke reacties en het volgen van onze blog. We hebben het met heeeeeeel veeeeeel plezier gedaan!

Alle goeds, Jan & Anita X

2 Reacties to “Home is where the heart is…..”

 1. Inge bij 11:52 am #

  Hallo Anita,

  Heel erg bedankt voor je leuke verslagen!
  Alle goeds gewenst voor Jan en jou.

  Inge

 2. Corry Krijgsman bij 7:55 am #

  Welkom thuis en het was een genoegen de verschillende blogs te lezen. We waren er een beetje bij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: