Great Smokies

Maandag 11 oktober 2010

We rijden dus naar de Great Smoky Mountains, maar kiezen daarbij wel voor een mooie scenic route: allereerst kunnen we al direct bij de campground kiezen voor de 25East ook wel de Wilderness Heritage History Road genoemd. Bij de grens met Tennessee gaat deze over in de The East Tennessee Crossing. Tip voor onderweg: Clinch Mountain Winerey!  Neem eens even een kijkje op de fotopagina van de de winery.

dinsdag 12 oktober 2010

Ton en Ria’s laatste dag! En hopelijk een heel bijzondere dag, want vandaag gaan we Great Smoky Mountains National Park in. Omdat we gewaarschuwd zijn voor mogelijke sneeuwval in deze periode en omdat je met onze grote campers lang niet overal zal kunnen komen in het park, gaan we voor vandaag een auto huren.

Onze camping verhuurt Jeep Wranglers, maar eerlijk gezegd lijkt ons dat niet handig. Je moet dan met minimaal 2 auto’s, maar we weten dat zo’n Jeepje achterin ook al niet ruim is. Een betere keus lijkt een Large SUV waar we met 6 mensen in kunnen, zodat we gezellig met z’n allen in een auto kunnen en regelmatig kunnen wandelen en fotograferen.

Wel blijven praten en herrie maken (ha, dat doen we toch wel!), want de Great Smokie Mountains staan bekend om de vele beren. Onlangs las ik een reisverslag van iemand die 40 beren op een dag had gezien!

De Winerey

Met een beetje geluk zijn de bomen langs de weg al volop aan het verkleuren, dat hangt helemaal af van het weer.

Bij Clinch Mountain Overlook is een restaurant, misschien leuk voor de lunch.

Deze prachtige route leidt ons in een halve dag naar Twin Creek RV Resort in Gatlinburg, het kermisachtige stadje wat tegen Great Smoky Mountains National Park aan ligt. Daar blijven we twee nachten staan, het is tevens de laatste camping waar we met Ton en Ria zijn (snik!!).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: