(West) Virginia

Dinsdag 5 oktober 2010

We laten de stad achter ons en rijden naar de snelweg ten westen van Washington, richting Front Royal. Daar ligt een ingang van het Shenendoah National Park. De Skyline Drive voert over een bergrug met prachtige uitzichten aan beide kanten. Let op: een beer is niet ongewoon hier en de herten lopen vaak over de weg.

skyline drive

Skyline Drive - Shenendoah

We rijden een stuk van de Skyline Drive. Omdat we na het tweede Entrance Station van Shenendoah bij Thornton Gap weleens problemen zouden kunnen krijgen met de tunnel bij Mary’s Rock, kiezen we ervoor het park bij daar te verlaten en naar Luray te rijden. Om die reden overnachten we niet op de Shenendoah Valley Campground, waar we helemaal niet meer in de buurt komen, maar lijkt het Luray RV Resort Windy Cave erg geschikt. Ze krijgen geweldige reviews, hoewel hun eigen website niet echt super is.
Mochten we zin en tijd hebben, dan is een bezoek aan de Luray Caverns een absolute aanrader. Deze grotten behoren tot de bekendste van Amerika en elk uur is er een begeleide tour met muziek. Bovendien geeft een kaartje ook nog toegang tot het gratis auto- en koetsenmusuem.
woensdag 6 oktober 2010

Dit wordt een dag voor onze chauffeurs. Uit het reisverslag van Cor en Ingrid hebben we al begrepen dat West-Virginia vooral bestaat uit keiharde rotsgrond en dat er veel gestuurd zal moeten worden!

Veel alternatieven lijken er niet te zijn als we naar Kentucky willen, dus gaan de tanden erin. Gelukkig belanden we na 170 mijl in zo’n krappe vier uur wel bij een luxe resort: Stonewall Jackson Lake State Park. Als we de puf kunnen opbrengen, kunnen we er zelfs chique gaan dineren of lekker bij de open haard in de mooie lodge gaan borrelen. Medewerkster Pam heeft ons gemaild dat we gebruik kunnen maken van hun shuttlebus door het bij aankomst te regelen of te bellen naar de lodge. Geweldig toch?

Stonewall Jackson Lake
Stonewall Jackson Lake
pijl-rechts
Advertenties

3 Reacties to “(West) Virginia”

 1. Coen Leich 18/11/2009 bij 10:54 pm #

  Hallo US gangers,

  Mooie reizen gaan jullie maken ,even ter aanvulling , de periode waarin Washington DC bezocht wordt kan het daar erg benauwd zijn.
  Ben benieuwd waar je die aftelklok vandaan hebt lijkt me ,aangepast, wel leuk voor mijn nog te maken site.

  Goeie reis,

  Coen Leich

  • Monique 18/11/2009 bij 11:09 pm #

   Hallo Coen,

   Bedankt voor je reactie. Die ticker komt van http://www.daisypath.com.

   En ja, we waren eerder eind september/begin oktober in het Noordoosten en hadden toen zelfs in Boston nog temperaturen van 28 graden met hoge luchtvochtigheid. En ook in DC was het half oktober nog t-shirtweer. Maar ja, we willen naar die Wereldruiterspelen, dus moet het maar 😉

   Groetjes,
   Monique

 2. Yedi 09/10/2010 bij 4:45 pm #

  Gorgeous! Wat een mooie omgeving, prachtig uitzicht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: